Recept

personen icon

4 personen

tijd icon

3 uur marineren en 25 minuten bereiden

Kippenvleugels met pittige dipsaus

Opgelet, dit gerechtje is er een voor wie van pittig houdt! Met enkele kippenvleugels en ingrediënten waarvan je de meeste ongetwijfeld in huis hebt, maak je een pikante maaltijd om vingers bij af te likken. Serveer de kip en dip met Griekse rijst of focus enkel op de kippenvleugels wanneer je op zoek bent naar een origineel voorgerecht.

Kippenvleugels met pittige dipsaus

Ingrediënten

  • 4 Gallux-kippenvleugels
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 1 teen gember
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 2 tenen look
  • 2 sjalotten
  • 2-3 eetlepels siroop
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 sinaasappel (optioneel)

Bereiding

  1. Voor de marinade doe je de olijfolie, een halve eetlepel ketchup, 1 eetlepel honing, een halve chilipeper, een halve teen gember, een halve eetlepel mosterd, peper, zout en 1 teen look in een pot en leg je er de kippenvleugels voor zeker 3 uur in.
  2. Leg de kippenvleugels na het marineren in de pan voor zeker 20 minuten.
  3. Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een andere pan op het vuur en stoof de sjalot aan, voeg na 4 minuten de andere teen knoflook toe. Stoof samen verder aan en doe er daarna de overige ketchup, chilipeper en siroop aan toe. Meng goed op een zacht vuur. Voeg er op het laatste de overige gember aan toe. Voeg eventueel nog wat suiker toe als je het liever wat zoeter hebt.
  4. Serveer de kippenvleugels samen met de dipsaus. Werk eventueel af met zeste van sinaasappel en serveer met Griekse rijst.

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF