Ons verhaal start met het grootbrengen van de ouders van onze kuikens tot deze legrijp zijn. In vrijloopstallen worden zij verzorgd en gevoederd met de grootste zorg en vormen zij de basis voor het nageslacht.
Van zodra de kippen 20 weken oud zijn, verhuizen zij naar een ruime vrijloop vermeerderingsstal. Samen met de hanen zorgen zij voor de productie van onze broedeieren.
De broedeieren worden dagelijks deskundig geoogst en getransporteerd naar onze broeierij. In eigen huis komt daaruit een sterk en gezond kuiken van gegarandeerd 100 % Belgische origine.
Al onze dieren krijgen ons zelf samengesteld voeder op basis van granen, vitaminen en mineralen. Een uitgebalanceerd voeder van constante kwaliteit.
Onze vleeskuikens genieten vanaf het begin van daglicht en extra ruimte om te scharrelen.
Controle over de hele keten, een eerlijk voeder en kwekerijen met respect voor onze dieren resulteren in een traditioneel kwaliteitsproduct van Belgische bodem.
Externe controles en een open bedrijfscultuur staan garant voor onze kwaliteit. Plantaardig voeder van constante kwaliteit over de ganse keten garandeert een (h)eerlijk stukje kippenvlees.
Onze dieren krijgen extra ruimte en afleidingsmaterialen om te scharrelen. Al onze bedrijven zijn voorzien van diervriendelijke daglichtstallen.
Meer respect voor de dieren, daglicht en lagere bezetting resulteert in minder stress en minder sterfte. Voer samengesteld uit eenvoudig gemalen granen, behoeft geen dure en energieverslindende pers en/of extrusietechnieken. Al onze productiebedrijven zijn gelegen in een radius van max 30 km ! Minder km = minder CO2 en dus beter voor ons milieu !