Recept

personen icon

2 personen

tijd icon

1 uur

Traybake met kippenvleugels, mais en aardappel

Traybake is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te bereiden is en vol van smaak zit. Dit ovenrecept combineert malse kippenvleugels met sappige maïskolven en zachte aardappelen. De ingrediënten worden op een bakplaat gelegd, besprenkeld met kruiden en olijfolie, en vervolgens in de oven geroosterd tot perfectie. Het resultaat is een verrukkelijke maaltijd met een knapperige textuur en een harmonieuze mix van smaken.

Traybake met kippenvleugels, mais en aardappel

Ingrediënten

  • 6 of 8 Gallux-kippenvleugels
  • 2 maiskolven
  • 1 rode paprika
  • 500 g krieltjes
  • Olijfolie
  • Kippenkruiden
  • Tijm
  • Rozemarijn

Bereiding

  1. Was de krieltjes en snijd ze in wedges.
  2. Doe de aardappelwedges in een mengkom. Voeg een scheutje olijfolie, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Meng dit goed onder elkaar.
  3. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de wedges op.
  4. Meng in dezelfde mengkom de kippenvleugels met een scheutje olijfolie en kippenkruiden.
  5. Leg de vleugeltjes tussen de aardappelen op de ovenplaat.
  6. Bak dit gedurende 30 minuten op 180 graden in de oven.
  7. Snij ondertussen de mais in schijven en de paprika in reepjes.
  8. Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven en verdeel de maïs en de paprika bij de aardappelen en de kippenvleugels.
  9. Bak gedurende 15 minuten op 180 graden.
  10. Haal de traybake uit de oven.
  11. Smakelijk! Met de handen eten is toegestaan.

Recept: Kris Kookt

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF