Recept

personen icon

4 personen

tijd icon

55 min.

Kippenonderbout met groenten in papillot

Wie zegt dat papillotjes op de BBQ enkel voor vis zijn? Zulke zelfgemaakte stoomzakjes lenen zich perfect om onze Gallux-onderbouten heerlijk mals mee te maken! In combinatie met enkele groenten, rijst en paprikapoeder is dit een smaakvol hoofdgerecht van de BBQ.

Kippenonderbout met groenten in papillot

Ingrediënten

  • 4 kippenonderbout
  • Olijfolie
  • Boter
  • 3 verschillende kleuren paprika
  • 2 courgettes
  • 1 ajuin
  • Teentje gember
  • Tros kerstomaten
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Scheur per onderbout een stuk zilverpapier af en doe olijfolie en een klontje boter op de bodem.
  2. Leg daarbij telkens wat gesneden paprika, courgette, ajuin, gember en kerstomaten.
  3. Wrijf de bouten in met olijfolie en paprikapoeder en leg ze in het zilverpapier.
  4. Sluit het zilverpapier goed af door er een papillot van te maken.
  5. Leg ze op de BBQ voor ongeveer 25 tot 30 minuten.
  6. Haal de papillots van de BBQ en laat ze nog 10 minuten rusten.
  7. Serveer de papillots met rijst.
bereiding Gallux-kippenonderbout

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF