Recept

personen icon

4 personen

tijd icon

2 u. 30 min.

Kippenbouten gemarineerd op de BBQ

Gemarineerde kippenbouten zijn het perfecte hapje om een gezellig BBQ-moment mee in te zetten en vragen weinig voorbereiding. De marinade maak je enkele uren voor je barbecuet makkelijk van een smakelijke mix ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Leg de kippenbouten een kwartiertje op de BBQ en geef je gasten een zomers hapje om vingers bij af te likken!

Kippenbouten gemarineerd op de BBQ

Ingrediënten

  • 4 Gallux-onderbouten
  • Olijfolie
  • Klontje boter
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 chilipeper
  • 1 bundel pijpajuin

Bereiding

  1. Verhit een pan om de marinade in te maken. Doe daar de boter, look en bruine suiker in tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en meng met de olijfolie, currypoeder, ketchup, mosterd, honing en paprikapoeder.
  2. Leg je kippenbouten in de marinade en laat marineren voor minimum 2 uur.
  3. Leg na het marineren de bouten 15 minuten op de BBQ.
  4. Werk af met een gesneden chilipeper en pijpajuin.
bereiding Gallux-kippenbouten bbq

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF