Recept

personen icon

4 personen

tijd icon

30 min.

Kippenblokjes in de wok met zoetzure saus

Onze Gallux-kippenblokjes lenen zich perfect voor eenpansgerechten als deze. Met veel groentjes en een Aziatische twist zet je in een mum van tijd een lekkere wokmaaltijd op tafel waar heel het gezin van zal smullen.

Kippenblokjes in de wok met zoetzure saus

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 200 gram sojascheuten
  • 2 stengels selder
  • 2 stengels prei
  • 1 rode paprika, 1 groene en 1 gele
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 400 gram Gallux-kippenblokjes
  • Kippenbouillon
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels zoetzure saus
  • Paprikapoeder
  • Pijpajuin

Bereiding

  1. Stoof de gesneden ajuin, selder, prei, paprika, courgette en venkel en de sojascheuten aan.
  2. Houd de groenten apart na het aanstoven.
  3. Bak in dezelfde pan de kippenblokjes die gemarineerd zijn met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
  4. Eenmaal de blokjes gaar zijn, doe je de groenten er terug bij.
  5. Voor de saus verhit je een sauspan en doe je er kippenbouillon in, samen met de honing, sojasaus en zoetzure saus. Kook dit in tot gewenste dikte.
  6. Doe de saus door de wok en serveer eventueel met rijst of parelcouscous.
  7. Werk af met fijngesneden pijpajuin.
bereiding Kippenblokjes in de wok met zoetzure saus

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF