Recept

personen icon

4 personen

tijd icon

4 uur marineren en 30 minuten bereiden

Kipfilet op Griekse wijze

Een verwarmend winters gerecht met een frisse toets? In dit receptje halen we het beste uit de Gallux-kipfilets en laten we ons inspireren door de Griekse keuken. Maak een yoghurtdressing met komkommer, dille en citroen en serveer de filets met een aardappelsalade voor een gezonde culinaire trip naar de Middellandse Zee.

Kipfilet op Griekse wijze

Ingrediënten

  • 4 Gallux-kipfilets
  • Olijfolie
  • 3 tenen look
  • 3 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • Peper en zout
  • 1 pot Griekse yoghurt
  • 1 bundel dille
  • 1 citroen
  • 1 komkommer

Bereiding

  1. Kerf ruitjes in de kippenfilets.
  2. Marineer de filets met de olijfolie, look, oregano, tijm, laurier, komijn, peper en zout voor minimaal 4 uur.
  3. Bak de kip in de pan gedurende 20 minuten. Smeer na elke keer dat je de kip draait, nogmaals in met de marinade.
  4. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de dille, citroensap, gesneden komkommer, peper en zout.
  5. Serveer de kipfilet met de inkerving naar boven samen met de Griekse dressing.
  6. Werk deze maaltijd eventueel af met een aardappelsalade.
bereiding kipfilet op Griekse wijze

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF