Recept

personen icon

4 personen

tijd icon

45 min.

Gevlinderde Gallux-kip op de BBQ met Provençaalse kruiden, courgette en tomaat

Niets smaakt meer naar de zomer dan een (h)eerlijk stukje vlees op de BBQ! Haal tijdens warme dagen dus eens de Provençaalse keuken naar je eigen tuin zonder te veel voorbereiding. Alles wat je nodig hebt, is een volledige Gallux-kip, enkele groenten en kruiden. Ideaal voor wie niet graag lang barbecuet en toch een origineel gerecht op de tuintafel wil toveren.

Gevlinderde Gallux-kip op de BBQ met Provençaalse kruiden, courgette en tomaat

Ingrediënten

  • Volledige Gallux-kip
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels Mediterrane kruiden
  • 4 tenen look
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels kippenkruiden
  • 2 courgettes
  • 2 trossen van 3 tot 4 tomaten

Bereiding

  1. Knip de volledige Gallux-kip op haar ruggengraat door.
  2. Leg de kip met het vel naar boven en duw ze op de borstkas plat.
  3. Maak een marinade van olijfolie, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, de Mediterrane kruiden, knoflook, peper en zout, sojasaus en kippenkruiden. Smeer de kip in met de marinade.
  4. Leg de gevlinderde kip op de BBQ met het vel naar beneden. Draai de kip gedurende een halfuur om de 5 minuten om en smeer daarna opnieuw in met de marinade.
  5. Halveer de courgettes in de breedte en herhaal het, zodat je met 4 lange stroken courgette overblijft. Doe die stukken nog eens in 2.
  6. Doe de courgettes in een schaal, voeg er een scheut olijfolie aan toe, 1 eetlepel Provençaalse kruiden en peper en zout. Meng goed.
  7. Leg de courgettes gedurende de laatste 10 minuten bij de kip op de BBQ.
  8. Leg ook de 2 trossen tomaten gedurende de laatste 10 min op de BBQ.
bereiding gevlinderde Gallux-kip

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF