Recept

personen icon

4 personen

tijd icon

1 u. 45 min.

Gebakken Gallux-kip met sjalot, appel en rode wijn

Een vulling op basis van rode wijn associeer je misschien met winterse gerechten, maar ook op de BBQ is dit een voltreffer met een zoete toets. Vul een Gallux-kip met een snel klaargemaakte mix van stoofappeltjes, wijn en sjalot en laat de kip anderhalf uur op de BBQ bakken. Lekker in combinatie met zoete aardappelfrietjes!

Gebakken Gallux-kip met sjalot, appel en rode wijn

Ingrediënten

  • Volledige Gallux-kip
  • 5 sjalotten
  • 3 stoofappels
  • 2 tenen knoflook
  • Scheut rode wijn
  • 4 zoete aardappelen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de sjalotten in halve maantjes en stoof ze samen met de look en in grote stukken gesneden appels aan in een pan.
  2. Giet er na 5 minuten aanstoven een scheut rode wijn bij en laat die gedurende 5 minuten inkoken.
  3. Vul de kip met het mengsel uit de pan.
  4. Leg de kip 90 minuten op de BBQ.
  5. Snij de zoete aardappelen in frietjes en verwarm je oven op 220°C.
  6. Meng de aardappelen in een ovenschaal met olijfolie, peper en zout en steek ze voor 20 minuten in de oven.

Beste beenhouwer,
hang een afdruk van deze pdf in de winkel en bied jouw klanten een superlekker Gallux gerecht aan

print iconPDF